Sportvasten: Switch in 10 dagen van suiker- naar vetverbranding en wordt blijvend slanker en vitaler.

Sportvasten is geen dieet maar een sportieve trainingsmethode waardoor je spieren en hersenen veel effectiever worden in het verbruiken van vetten doordat je sporten combineert met een korte sapvastenkuur. Het gaat niet om heel veel sporten of heel lang, 30 minuten per dag is genoeg. De vastenkuur en de supplementen doen de rest waardoor je een turbotraining op je vetverbranding doormaakt. Sportvasten staat voor een unieke kuur die in slechts 10 dagen de stofwisseling zodanig beïnvloedt, dat je blijvend fitter, slanker en vitaler wordt.

De ervaring is dat een aantal mensen uit onze praktijk last heeft van overgewicht. Ondanks hun motivatie om gewicht te verliezen en de pogingen die zij daartoe gedaan hebben, is het vaak moeilijk voor hen om af te vallen en hun streefgewicht te behalen of te behouden. Sportvasten is een zeer goed en wetenschappelijk onderbouwd programma, dat garant staat voor het op een gezonde manier behalen van een blijvend resultaat. Niet alleen de oplossing voor mensen met overgewicht, maar ook voor hen die streven naar een fit en vitaal lichaam. Uiteraard moet je, ook na de kuur, wel letten op je voeding en moet je blijven sporten voor een duurzaam effect.

Wat houdt sportvasten in? Sportvasten is een unieke krachtige methode gericht op het beïnvloeden van de stofwisseling, zodat er een duurzame ‘switch’ van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Deze ‘switch’ wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen. Het lichaam wordt hierdoor zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Met als gevolg een afname van overtollig vetweefsel en een verminderde behoefte aan suiker. Het lichaam kan hierdoor meer energie produceren, zodat onder andere de vitaliteit, het concentratievermogen en de sportprestaties verbeteren. Het resultaat van de ‘switch’ is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in 10 dagen!

Na het doen van een sportvastenkuur van 10 dagen zie je bij vrouwen gemiddeld een duurzaam gewichtsverlies van 2 tot 4 kg en een afname van de buikomtrek van 2 tot 4 cm. Bij mannen is dit gewichtsverlies gemiddeld 3 tot 6 kg en vermindert de buikomtrek gemiddeld 3 tot 6 cm. Let op, dit zijn gemiddelden, de resultaten zijn per persoon verschillend en hangen onder meer af van het uitgangsgewicht.

Bij een grote groep mensen zie je zelfs een verlaging van het cholesterol en de bloeddruk plus een verbetering van de conditie en het uithoudingsvermogen. Ook krijgt het immuunsysteem een enorme boost, waardoor je minder last hebt van allergische klachten. Sportvasten is voor iedereen die bewust met zijn gezondheid om wil gaan een enorm zinvolle investering.

Het grote voordeel van de sportvastenkuur is dat deze slechts 10 dagen duurt. Onder de professionele begeleiding van Marco (fysiotherapeut), Kees (inspanningsfysioloog) of Nicolette (medisch fitness begeleidster), allen gediplomeerd sportvastencoach, wordt de sportvastenkuur op maat samengesteld, passend bij de behoeften en mogelijkheden van de klant. Door deze persoonlijke begeleiding ben je er van verzekerd dat de kuur correct wordt uitgevoerd en het maximale resultaat wordt bereikt.

De sportvastenkuur begint met drie afbouwdagen waarin het voedingspatroon specifiek wordt aangepast. Vervolgens ga je één tot drie dagen sapvasten en in de daarop volgende vier dagen wordt de voeding weer gecontroleerd opgebouwd. Gedurende de kuur wordt er vrijwel iedere dag zo’n 20 tot 30 minuten op een bepaalde intensiteit gesport, zoals hardlopen of fietsen, deels onder begeleiding van de coach en deels zelfstandig.

Na de kuur van 10 dagen is het van belang dat het resultaat behouden blijft. Wij adviseren daarom een aantal eenvoudige richtlijnen op te volgen. Een belangrijk advies is om gemiddeld zo’n twee tot drie keer per week te sporten en de voeding zodanig aan te passen dat met name de inname van koolhydraatrijke voeding wordt beperkt. Dit laatste is na de sportvastenkuur een niet al te grote opgave meer, omdat na de kuur de behoefte aan koolhydraten, oftewel suikers, meestal sterk vermindert. Voor de geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om aan de hand van een softwareprogramma recepten samen te stellen die helpen bij het behouden van de ‘switch’. Dit programma bevat tevens de voedings- en sportschema’s en geeft nuttige voedingstips die ondersteuning geven bij het volgen van de kuur.

Indien je lichamelijk en geestelijk gezond bent, kan sportvasten dé manier zijn om resultaat te bereiken. Sportvasten is echter niet voor iedereen geschikt, je moet immers bereid zijn te blijven sporten en rekening houden met geringe voedingsaanpassingen. Voor de meesten is dit goed te doen. Omdat sportvasten niet voor iedereen even gemakkelijk is, vinden wij professionele begeleiding belangrijk. Dit helpt bij het overwinnen van eventuele hindernissen tijdens de kuur. Door de ruime ervaring van onze sportvastencoaches in combinatie met een optimale inzet van de klant, is succes gegarandeerd. Het resultaat? Een blijvend fitter, slanker en vitaler lichaam in slechts 10 dagen!

Heeft u belangstelling voor de sportvastenkuur of wilt u meer weten over sportvasten, dan kunt u contact met ons opnemen. Voor meer informatie over sportvasten of de gratis test waarmee bepaald kan worden of sportvasten geschikt voor u is, gaat u naar www.sportvasten.nl.