GLI/Slimmer

Mobilito gaat meedoen aan het Gecombineerde Leefstijl Interventie programma Slimmer. Samen met POH (Praktijk Oefentherapie Hoorn) en Diëtistenpraktijk ToV, vormen wij Slimmer West-Friesland. Slimmer is ontwikkelt door GGD Noord- en OostGelderland.

Hierbij krijg je 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, (slaap) oefentherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Wat kunt u verwachten?

 • De diëtist
  U bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.
 • De fysiotherapeut/oefentherapeut
  U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
 • De leefstijlcoach
  De leefstijlcoach ondersteunt u om uw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele terugkomstmomenten. De leefstijlcoach geeft ook informatie over slaap en ontspanning.
 • De beweegmakelaar/buurtsportcoach
  Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in uw gemeente. Dit is iemand die u ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Informatie over Slimmer, klik hier