Psychosomatische Oefentherapie
Praktijk Oefentherapie Hoorn (POH).

Wie zijn wij?

Met veel enthousiasme, succes en meer dan 30 jaar ervaring, trainen, adviseren en begeleiden de psychosomatisch werkende oefentherapeuten van POH, Masja Duijn-Dolleman en Marjolein van Schijndel in samenwerking met Mobilito, u in gezond bewegen en gedrag, op naar duurzaam herstel, fit en vitaal!

POH geschikt voor uw klacht?

Wij geven U regie over (chronische) pijn, slaap en stress.

Voor chronische pijnklachten aan uw houdings- en bewegingsapparaat, slaapproblemen, stressklachten, Burn-out en ademhalingsproblemen een gespecialiseerde behandeling in Hoorn of in Oosterblokker. Samen met u maken wij een behandelplan op basis van u eigen specifieke inbreng, helder voor ogen welk gezondheidsprobleem u zou willen oplossen. Indien nodig komen wij bij u aan huis, in de sport- of hobby omgeving of op de werkplek. Wij coachen U om pijn- en stressklachten te verminderen, slaap- of beweegproblemen te verhelpen én te voorkomen met het accent op zelfmanagement in gezondheid.

Samen van ziekte en zorg, naar gezondheid en gedrag.

Dat is onze missie, waarbij we denken in kansen, mogelijkheden en oplossingsgericht werken. Wat ons beweegt en uitdaagt is het zoeken naar de onderliggende oorzaak van uw gezondheidsproblemen. In de behandeling betekend dat verder gaan dan alleen symptoombestrijding.

Verbeteren van dagelijks functioneren  

Met een gecombineerde beweeg- en gedrags interventie richten wij ons primair op het verminderen van beperkingen tijdens Uw dagelijks leven (werk, hobby, sport en sociale activiteiten). Ons streven is dat U zich bewust wordt van de samenhang tussen eventuele klacht, lichaamshouding, beweeg patroon enerzijds en gebeurtenis, gedachten, gevoel, (beweeg/bevries) gedrag anderzijds. En de omgevingsfactoren die daarbij een rol spelen.

Kwaliteitsnetwerken.

POH is aangesloten bij het Rugnetwerk, het Netwerk Chronische Pijn en het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie.

Zorgprogramma SOLK    

Voor de behandeling van SOLK ( somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten), variërend van pijn, vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen, slaapproblemen en spanning bieden wij in samenwerking met Vicino Noord- Holland – Noord een specifiek zorgtraject.

Multidisciplinaire hersteltrajecten

Wij werken met speciaal ontwikkelde protocollaire hersteltrajecten voor de behandeling bij mensen met rugklachten, chronische pijn, SOLK, slaapproblematiek. Door onze korte lijnen met Mobilito, de verschillende pijnpoli’s, huisartsen en POH-GGZ/psychologen behoort een multidisciplinaire aanpak tot de mogelijkheid

Aanpak

Wilt u meer weten over onze aanpak, dan verwijzen wij u naar onze website. www.praktijkoefentherapiehoorn.nl

Uiteraard kunt u ons of onze collega’s van Mobilito altijd aanspreken voor nadere info. Bellen kan natuurlijk ook. Marjolein van Schijndel 06-20194074 of Masja Duijn- Dolleman 06-23652246.